Algemeen

Praktijk chiropractie Peirelinck is sinds 1991 gevestigd in het centrum van Kapellen, en dit vanaf augustus '97 op het huidige adres aan de Kapelsetraat 8 te Kapellen.

Het is een éénmanspraktijk waar mensen dagelijks, na afspraak, terecht kunnen voor chiropractiebehandelingen en dit meestal zonder wachttijd. Mensen van alle leeftijden en met diverse klachten afkomstig door sporten, door beroepsbezigheden, verkeerde gewoontehoudingen, na een trauma, ... alsook kinderen en babies kunnen hier door chiropractische technieken van hun klachten verholpen worden.

Patienten kunnen rechtstreeks en op eigen initiatief en dus zonder verwijzing van een arts terecht voor behandelingen en ook nog (gedeeltelijk) vergoed worden door de verschillende ziekenfondsen en sommige privéverzekeraars. Echter meer en meer verwijzen huisartsen en specialisten (orthopeden en neurologen) mensen naar chiropractoren vaak omwille van de goede en snellere resultaten bij klachten voortkomende van de wervelkolom.

Het is van belang dat men op de hoogte blijft van de meest recente ontwikkelingen in het vakgebied waardoor elke chiropractor verplicht wordt door de beroepsvereniging, jaarlijks een behoorlijk aantal uren aan bijscholing te volgen als garantie tot een hoog niveau van behandelen.

Chiropractor Raf Peirelinck is lid van de Belgische Vereniging van Chiropractors en een Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA).